Єврокомісар Хан назвав умови, за яких Україна одержить гроші

Share Button

Щоб отримати приплив інвестицій з Євросоюзу Україна повинна виконати ряд умов: активізувати боротьбу з корупцією, поліпшити митну систему і реорганізувати систему податкових зборів. Про це заявив комісар з питань розширення та політики добросусідства ЄС Йоханнес Хан на першій в новому році планової зустрічі глав МЗС 28 країн ЄС у Брюсселі.

“Необхідно боротися з корупцією, поліпшити митну систему і реорганізувати систему зборів податків”, – сказав Хан.

Говорячи ж про створення всебічної зони вільної торгівлі ЄС-Україна, то, єврокомісар зазначив, що необхідно зосередити увагу на вихід на український ринок малих і середніх підприємств країн ЄС, на додаток до тих, що на ньому вже представлені.

За інформацією західних ЗМІ, за ініціативою Данії дев’ять країн-членів ЄС (Великобританія, Німеччина, Данія, Нідерланди, Литва, Польща, Румунія, Швеція, Естонія) представили документ по Україні для обговорення на зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС. У ньому говориться, що уряд і парламент України повинні терміново активізувати зусилля по проведенню реформ, а ЄС у відповідь на це повинен відреагувати на запити допомоги з боку України.

 

Коментарі

kazmetal l.com