Держпраці розповіло про наслідки несвоєчасного подання декларації

Share Button

Суб’єкти декларування повинні подати декларацію до 1 квітня шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. У разі порушення термінів чи достовірності даних при поданні декларації, доведеться відповідати за законом.

Про це йдеться у повідомленні управління Держпраці у Чернівецькій області.

 

Відповідно до ст. 172 прим. 6 Кодексу про адміністративні правопорушення несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані — тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою або другою ст. 172 прим. 6 Кодексу, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації тягне за собою накладення штрафу від 1 000 до 2 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації — караються штрафом від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі

kazmetal l.com