Податкові новації з меморандуму між Україною та МВФ

Share Button

Найголовніші тези з меморандуму, які стосуються податкових змін

3 квітня Міжнародний валютний фонд (МВФ) ухвалив рішення про виділення Україні четвертого траншу – 1 млрд доларів. На наступний день після цього МВФ на своєму сайті оприлюднив і меморандум з Україною, а сьогодні його опублікував й Мінфін. Текст меморандуму з МВФ дивіться тут>>

Найголовніші тези з меморандуму, які стосуються податкових змін, виділила у своєму податковому блозі Ольга Германова.

Податок на прибуток (про запровадження податку на виведений капітал ні слова)

“Будь-які додаткові надходження будуть використовуватися або для зменшення суми авансових платежів щодо податку на прибуток юридичних осіб, подальшого збільшення капіталовкладень, або ж для заощаджень”.

Ставки податків та пільги

“Ми будемо утримуватися від будь-яких істотних урізань податків та не будемо пропонувати нових звільнень від оподаткування та схем амністування. Ми будемо також утримуватися від запровадження пільгового оподаткування — за винятком місцевих податків на майно — для компаній, які працюють в індустріальних зонах.”

Спрощена система оподаткування

“Ми значно посилимо вимоги до режиму спрощеного оподаткування, який створює суттєву прогалину в нашій системі оподаткування, з 1 січня 2018 року”.

Легалізація видобутку бурштину та грального бізнесу

“Ми легалізуємо видобуток бурштину та азартні ігри, що сприятиме додатковим надходженням до бюджету, не пізніше ніж у 2018 році”.

Аудит баз даних ДФС

“Додатково, для забезпечення цілісності операцій інформаційних систем (ІТ-системи) ДФС до кінця червня 2017 р. ми завершимо зовнішній аудит ІТ-систем та баз даних ДФС та забезпечимо потужний нагляд Міністерства фінансів над ІТ-операціями ДФС”.

Реформування митниці

“Ми здійснимо консолідацію регіональних податкових і митних органів в єдиний офіс, по одному на кожний регіон, до кінця березня 2017 р. Кабінет Міністрів затвердить нову всеохоплюючу стратегію реформування митниці до кінця березня 2017 р. разом із детальним планом дій, що міститиме завдання зменшення щонайменше втричі внутрішніх пунктів митного оформлення упродовж 2017 р”.

Електронні сервіси

“Ми збільшимо можливості електронного подання податкових декларацій з тим, аби до кінця грудня 2017 р. принаймні 70% платників податків могли подавати свої декларації в електронному вигляді. Також буде підвищено якість консультативної допомоги ДФС платникам податків”.

Служба фінансових розслідувань

“Очікується, що Верховна Рада прийме закон про створення до кінця квітня 2017 р. (новий структурний маяк) нової цивільної служби, відповідальної за розслідування фінансових злочинів проти держави під управлінням Мінфіну для заміни нинішньої податкової міліції та консолідації всіх повноважень із боротьби з фінансовими злочинами проти Держави в одному агентстві, уникаючи при цьому дублювання функцій”.

Джерело: https://news.dtkt.ua/

Коментарі
kazmetal l.com