Учені Інституту демографії та соцдосліджень підрахували, на скільки зросла кількість бідних в Україні

Share Button

За рік цей показник зріс із 28,6% до 58,3%, тобто вдвічі. Йдеться про відсоток населення, який існує за межею фактичного прожиткового рівня.

Відносний показник бідності в караїні майже не змінився. Проте цей критерiй не вiдображає вiдсоток людей, яким не вистачає коштiв на задоволення мiнiмальних потреб, лише показує вiдсоток людей, якi живуть на рівні, нижчому від середнього стандарту всього суспiльства.

“Тим часом показник бідності за фактичним прожитковим рівнем зріс удвічі, — розповідає Світлана Полякова, провідний науковий співробітник відділу дослідження рівня життя Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАНУ Світлана Полякова. -Крім цього, за минулий рік зріс рівень бідності, що визначається за критеріями ООН для міжнародних порівнянь ситуації в країнах Центральної та Східної Європи. Оскільки ще в 2014 році реальні доходи українців почали зменшуватися, то згаданий показник зріс із 1% до 2,2% у минулому році”.

Експерти стверджують, що цього року ситуація щодо рівня бідності в Україні не поліпшиться, натомість може погіршитися. Тануть і наші “заначки”. За даними Держслужби статистики, заощадження українців за квітень-червень цього року скоротилися на 5,297 мільярда гривень. До слова, найвищий показник бідності — серед сімей з дітьми, особливо з двома (38,6%), та пенсіонерів (23%).

Джерело:expres.ua

Коментарі
kazmetal l.com