Найчастіше бізнесмени скаржаться на митницю і силовиків – омбудсмен

Share Button

Майже в половині випадків українські бізнесмени скаржаться на податкову і митну служби. На другому місці в структурі скарг розташувалися силові структури.

“Левова частка проблем стосується податкових і митних питань – це 45% в структурі скарг”, – повідомив “Сегодня” бізнес-омбудсен в Україні Альгірдас Шемета.

Чиновник уточнив, що мова йде про неправомірні податкові перевірки, відшкодування ПДВ та про проблеми, пов’язані з оцінкою вартості вантажів.

На другому місці в системі скарг Шемета вказав силові структури, прокуратуру, поліцію і СБУ. За його даними на ці відомства доводиться 13% всіх претензій.

“Це в основному питання, пов’язані з відкриттям кримінальних проваджень, неправомірною поведінкою під час обшуків, арештом рахунків або майна, неповерненням майна за рішенням суду”, – пояснив омбудсен.

На думку чиновника, кримінальне право дуже часто використовується проти бізнесу. “Навіть в деяких своїх виступах називаю це національним спортом в Україні”, – додав Шемета.

“І часто, на жаль, ті ж співробітники силових структур діють як своєрідні бізнесмени, використовують і перевищують свої повноваження з метою власного збагачення”, – повідомив Шемета.

Згідно з озвученими даними, за силовиками слідують контролюючі органи, які проводять регулярні перевірки бізнесу. На них проходиться 10% всіх скарг.

У цю категорію співрозмовник видання відніс діяльність пожежних, СЕС, захисників навколишнього середовища і т.д. “Таких органів контролю в Україні дуже багато”, – підсумував омбудсен.

Джерело: http://znaj.ua

 

Коментарі
kazmetal l.com