Бізнес з доходами понад 5 млн не зможе платити за спрощеною системою оподаткування

Share Button

Державна фіскальна служба нагадує платникам єдиного податку з доходом більше 5 млн гривень у 2015 році про перехід на загальну систему оподаткування.


Про це йдеться в листі ДФС від 18 січня. Згідно з документом, з 1 січня 2016 року платники податків, у яких обсяг доходів за 2015 рік перевищив 5 млн гривень, не будуть платити податки за спрощеною системою у 2016 році. Крім того, в документі йдеться, що такі платники податків будуть зобов’язані перейти на загальну систему оподаткування до 20 січня. Платники податків, що не перейшли на загальну систему, будуть виключені з реєстру.

Нагадаємо, з січня 2016 набули чинності зміни до Податкового кодексу. Згідно з новим законодавством, знижено поріг річного доходу для 3 групи платників єдиного податку з 20 млн гривень до 5 млн гривень. При цьому для 3 групи спрощенців збільшена ставка ПДВ з 2% до 3% для платників ПДВ і з 4% до 5% для тих, хто не платить ПДВ.
Крім того, з 1 лютого відшкодування ПДВ відбуватиметься згідно з двома публічними хронологічними реєстрами.
У 1 реєстрі будуть числитися платники податків, у яких понад 40% операцій є експортними, у 2 – всі інші платники податків з невеликими обсягами експорту.

Коментарі

kazmetal l.com