Як зміняться мінімальні ціни на алкоголь?

На сайті Кабміну оприлюднено постанову КМУ від 05.09.2018 р. №748. Відповідно до приміток до додатку до Постанови №748 урядовці затвердили правила округлення розрахунків при продажу алкоголю. Зокрема, мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни алкоголю мають округлюватися:

  • у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;
  • у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.

Тож з дати набрання чинності цієї постанови податківці не зможуть штрафувати за невідповідність встановленим цінам на алкоголь у зв’язку з впровадженням порядку їх заокруглення. Сподіваємося, податківці нададуть нове своє роз’яснення з огляду на ці зміни. З поточною позицією можна ознайомитися тут.

А от питання щодо округлення розрахунків при продажу тютюнових виробів  залишається відкритим, як і застосування штрафів за невідповідність встановленим цінам.

Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв (додаток до Постанови №748)

Код виробів згідно з УКТЗЕД

Опис товару

Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень

Роздрібна ціна, гривень

оптово-відпускна

роздрібна

2208 60,
2208 70,
2208 90
Горілка та лікеро- горілчані вироби, інші

321

447

2208 30 Віскі

682

895

2208 40 Ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини

682

895

2208 50 Джин та ялівцева настоянка

682

895

2208 20 Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду:

коньяк (бренді) три зірочки

412,5

641,6

коньяк (бренді) чотири зірочки

455,2

696,7

коньяк (бренді) п’ять зірочок

481,6

758,3

інші спиртові дистиляти та спиртні напої, в тому числі

412,5

641,6

бренді ординарні, горілки виноградні

387,7

593

2206 (крім
2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00 — сидр і перрі (без додання спирту);
2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00 — тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту)
Інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями

381

500

2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00 Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л

29,8

2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00 Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л

29,8

2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00)
Вина виноградні натуральні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л

42

2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00)
Вина виноградні натуральні з доданням спирту
та міцні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л

49

2205 Вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів у скляній тарі місткістю 0,7 л, в інший тарі місткістю 1 л

49

2204 10,
2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00
Вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л

89


Примітки:

1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, у тому числі бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей із зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.

2. Мінімальна роздрібна ціна на вина та вермути у скляній та іншій тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр, 1 літр у скляній тарі розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.

3. Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.

4. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, визначені (розраховані) згідно з примітками 1—3 цього додатка, заокруглюються:

  • у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;
  • у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.
За матеріалами «Дебет-Кредит»
Коментарі

kazmetal l.com