Відтепер ціни на проїзд залізницею у різні пори року — різні!

Share Button

У перший день осені почав діяти коефіцієнт 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами.

Наказом Мінінфраструктури України від 20 квітня 2018 року № 184 визначено 13 різних календарних періодів, які впливають на вартість проїзду. Також на ціну квитка впливає і день тижня, в який пасажир розпочинає подорож. Тарифи застосовуються для обчислення вартості проїзду пасажирів, перевезення багажу та вантажобагажу у вагонах парку публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» чи інших суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення у внутрішньому сполученні.

Вартість квитка та плацкарти визначається шляхом множення тарифу на коефіцієнт індексації за календарними періодами, зазначений у  Тарифах.

Вартість перевезення вантажобагажу встановлюється з коефіцієнтом індексації 2 до визначеної вартості перевезення багажу. У разі якщо загальна вага вантажобагажу перевищує 1000 кг, надається знижка вартості перевезення в розмірі 20 відсотків, крім легковагового вантажобагажу та корпусних меблів (у зібраному стані).

Ці Тарифи визначено без урахування податку на додану вартість та страхового збору.

Коефіцієнти вартості проїзду стосуються всіх категорій вагонів, крім приміських поїздів.

За матеріалами “Б24”

Коментарі
kazmetal l.com