Продаж авто: з обліку знімати вже не потрібно

Share Button

Постановою № 22 від 22 серпня 2018 року Уряд вніс відповідні зміни, котрі покликані спростити продаж використаних авто.

Транспортні засоби при відчуженні (купівлі-продажу) будуть перереєструвати. Процедура зняття транспортного засобу з обліку при переході права власності до нового власника просто виключена.

Відтепер включено до переліку документів, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, договір купівлі-продажу транспортного засобу, укладеного за результатами прилюдних торгів (аукціону) або електронних торгів, за якими продавцем виступає Нацагентство з розшуку корупційних активів.

Сервісні центри МВС видаватимуть тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, який передано керуючому на підставі договору, укладеного з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Тимчасовий реєстраційний талон видаватимуть на термін, зазначений у договорі управління.

У разі втрати техпаспорту і номерних знаків транспортного засобу, переданого в управління Нацагентством з розшуку корупційних активів, нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки видаються на підставі заяви керуючого і договору управління.

Уточнюється даною постановою і положення розділу «Майно, яке швидко втрачає свою вартість» додатка до постанови Кабміну від 13 вересня 2017 № 685 , що дозволяє більше розкрити право Нацагентства самостійно визначати шлях керування транспортним засобом (реалізація або передача в управління за договором).

За матеріалами “Б24”

Коментарі

kazmetal l.com