В який термін проводиться остаточний розрахунок ЄСВ ФОП-«загальносистемником»?

Share Button

ДФСУ пояснює, яким чином та в який термін проводиться остаточний розрахунок ЄСВ ФОП на загальній системі оподаткування, якщо сплата ЄСВ відбувається поквартально, а термін подання річної звітності – до 10 лютого року, наступного за звітним.

ДФСУ у підкатегорії 301.04.02 ресурсу “ЗІР” зазначила, що суми єдиного соцвнеску, сплачені фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування протягом року (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня звітного року, та до 20 січня року, наступного за звітним роком), враховуються такими платниками при остаточному розрахунку за календарний рік згідно з даними, зазначеними у декларації про доходи та результатів перевірок діяльності таких осіб, що призвела до збільшення або зменшення розміру доходу, який підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

При цьому враховується кількість місяців, протягом яких така особа перебувала на обліку як платник єдиного внеску.

Платники формують та подають звіт з ЄСВ один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Термін сплати зобов’язань, визначених фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування у звіті, настає в день подання такого звіту. Відповідно єдиний внесок необхідно сплатити до дати його подання включно.

За матеріалами Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу

Коментарі

kazmetal l.com