У Раді хочуть ввести компенсації пасажирам у разі затримок авіарейсів

Share Button

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується введення компенсації пасажирам у випадку тривалих затримок авіарейсів у відповідності з європейською практикою. Законопроект №8548 зареєстровано 5 липня 2018 року.

Метою законопроекту є:

Виконання зобов’язань України взятих перед Європейським Союзом. Усунення перешкод до вступу України в ЄС. Забезпечення належного виконання Україною взятих на себе зобов’язань щодо адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзу.

Приведення окремих положень національного законодавства України у відповідність з іншими нормами національного законодавства, а також acquis communautaire. Захист прав споживачів при здійсненні ними повітряних подорожей авіаперевізниками.

Пасажири, рейси яких будуть затримані на 3 години і більше, матимуть такі ж права на компенсацію, як і мандрівники, рейси яких були скасовані менш ніж за 14 днів до вильоту.

Чинне законодавство в Україні щодо компенсацій при скасуванні рейсів повністю повторює регуляцію ЄС 261/2004, яка передбачає виплати пасажирам у разі скасування рейсів в розмірі від 250 до 600  євро залежно від дальності рейсу.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Коментарі

kazmetal l.com