Кабмін ухвалив 2 постанови щодо спрощення реєстрації РРО та гаджетів замість касових апаратів

Share Button

Кабмін ухвалив 2 постанови: одна спрощує використання касових апаратів (РРО), друга – запускає пілотний проект реєстрації та експлуатації новітніх моделей та технологій в цій сфері (мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації).

Про це повідомила в.о. міністра фінансів О. Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз підприємець реєструє касовий апарат близько 5 днів, вартість його становить від 5 до 20 тис. грн, ремонт та технічне обслуговування кожного місяця теж коштує грошей. А ще доводиться до заяви подавати технічні паспорти та безліч додатків. Це нікому не подобається. Ми прагнемо максимально зменшити дискомфорт від необхідності використовувати РРО, щоби бізнес хоча би в цих питаннях не мав додаткового головного болю і почав активніше виходити з “тіні”», – зазначає Оксана Маркарова.

Своєю чергою, Володимир Гройсман зазначив, що десятиріччя в державі існували правила застосування РРО, драконівські штрафи за невикористання апаратів, побори за їх реєстрацію та ремонт тощо. Загальний обсяг таких «додаткових плат» становив за різними оцінками до 2 млрд грн на рік. «Ми поставимо крапку в несправедливому поводженні до підприємців. Ми запроваджуємо електронний чек», – сказав Глава Уряду.

Він додав, що розробка рішення велася не один місяць і нещодавно була активно обговорена з бізнес-середовищем, яке висловило велику підтримку цьому рішенню.

Поки що остаточні тексти постанов ще не оприлюднені. Після появи детально їх проаналізуємо та розкажемо, що та для кого змінюється. Стежте за оновленням новин!

Коментарі

kazmetal l.com