Чи можна реєструвати ПН/РК, якщо граничний день є вихідним або святковим?

Share Button

У випадку, якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, цей день вважається операційним.

ДФСУ у Київській області пояснює, що реєстрація ПН/РК до податкових накладних у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків:

  • для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;
  • для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;
  • для РК, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, – протягом 15 календарних днів з дня отримання такого розрахунку коригування до податкової накладної отримувачем (покупцем).

Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним. Операційний день триває в робочі дні з 8-ї до 20-ї години.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
Коментарі

kazmetal l.com