Бізнес зможе платити податки за допомогою мобільного додатку

Share Button

Якщо сплатити за покупки можна через Apple Pay та Android Pay, то й сплата податків має бути такою ж легкою та зрозумілою. Мінфін розробляє мобільний додаток для сплати податків. 

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк під час відкритої зустрічі з бізнесом 31 травня 2018 року. Ця ініціатива впроваджується в рамках проекту Мінфіну “Податки Просто”.

“Реєстр ПДВ – тектонічний антикорупційний захід Мінфіну, який було втілено рік тому, і завдяки чому процес відшкодування ПДВ бізнесу став відкритим, автоматичним, зрозумілим та швидким. Реєстр ПДВ функціонує вже рік і за цей час вдалося відшкодувати 148 млрд. гривень. Мінфін підтримує впровадження технологічних інструментів, які не тільки ламатимуть корупційні схеми, але й сприятимуть спрощенню сплати податків. Автоматизація процесів у сфері оподаткування та переведення адмінпослуг в онлайн – це повалення корупційних схем та повна трансформація роботи ДФС. Частина з них реалізовується в рамках проекту “Податки Просто” – сказав міністр фінансів.

Проте залишається проблема “старих боргів”, для вирішення якої Мінфін запропонував власне рішення – законопроект №7518, який передбачає прозорий та зрозумілий порядок відшкодування заявок, внесених до Тимчасового реєстру. Законопроект є важливим для бізнесу, що працює, інвестує та створює робочі місця в Україні. Позицію Мінфіну та Уряду підтримав Президент. також про нього читайте тут.

Ці нововведення міністр Данилюк обговорив із виконавчим директором Європейської бізнес Асоціації Ганною Дерев’янко, Виконавчим директором Спілки Українських Підприємців Катериною Глазковою, Віце-президентом Американської торгівельної палати Тетяною Прокопчук та Генеральним директором Асоціації “Українські імпортери побутової електроніки”, представником Української ради бізнесу Софією Араслановою.

Усі представники бізнес-асоціацій зазначили, що прозоре відшкодування ПДВ завдяки онлайн-Реєстру – це великий крок вперед і треба надалі використовувати технології для боротьби з корупцією та спрощення адміністрування податків.

Ще один антикорупційний крок, про який говорили під час заходу – система “Єдине вікно” на митниці. Він мінімізує людський фактор і зменшує можливості для “ручного” втручання під час проведення митних процедур.

“Майже за два роки роботи “Єдиного вікна” на митниці 80% бізнесу уже ним користується. Ця нова процедура є вікном можливостей, яке пришвидшує розвиток міжнародної торгівлі”, – додав Данилюк.

В рамках проекту “Податки Просто” планується удосконалити Електронний кабінет платника податків, зокрема, збільшити кількість адмінпослуг в онлайн.

Розглядається можливість подання (отримання) в електронному вигляді: 

  • заяви про обрання або перехід на спрощену систему оподаткування чи відмову від спрощеної системи оподаткування та зміну групи єдиного податку;
  • акту-звірки взаєморозрахунків з бюджету;
  • запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку;
  • статистичної звітності
  • звітності згідно з законом про соціальний захист інвалідів.

Також передбачається можливість ведення Книги обліку доходів та витрат в електронному вигляді.

За матеріалами news.dtkt.ua

Коментарі

kazmetal l.com