Кабмін забрав ДФСУ в Мінфіну – ЗМІ

Share Button

Кабмін України під час останнього засідання проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби України (ДФСУ) безпосередньо Кабміну.

Крім того, Кабмін виключив Мінфін з переліку відомств, чиє погодження є обов’язковим для документів, які подаються на розгляд уряду.

Про це йдеться у матеріалі “Дзеркала тижня. Україна” з посиланням на джерела.

Наголошується, що таке рішення істотно посилить позиції прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та нівелює роль Міністерства фінансів в уряді.

“Кабмін все ж проголосував за перепідпорядкування ДФСУ безпосередньо Кабміну в обхід Мінфіну, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлено, Гройсман зможе керувати фіскалами безпосередньо, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю”, – зазначається у матеріалі.

Також наголошується, що ухвалені зміни регламенту не дозволять Мінфіну контролювати (і у разі потреби блокувати) рішення інших відомств про виділення коштів або зміну бюджетних програм.

“Тепер думку Мінфіну просто будуть брати до уваги”, – наголошено в статті.

Інформацію про такі рішення агентству “Інтерфакс-Україна” також підтвердило джерело в уряді. Водночас співрозмовник агентства рекомендував дочекатися офіційного опублікування відповідного документа.

Коментарі

kazmetal l.com