Касові апарати реєструватимуть по-новому

Share Button

Мінфін готує спрощення процедури реєстрації касових апаратів, наскільки це можливо у межах профільного закону. Буде складено електронний реєстр виробників РРО та центрів сервісного обслуговування (ЦСО).

 

 

«У своєму електронному кабінеті платник зможе побачити, які є моделі і виробники кас, якими ЦСО вони обслуговуються. Замість того, щоб нести стос документів, проходити технічну раду та бюрократичні процедури постановки на облік, платнику потрібно буде лише подати заяву в електронному вигляді і вказати, яку модель касового апарату він буде використовувати, з яким центром у нього договір на обслуговування, і все», – повідомила директор департаменту моніторингу баз даних і верифікації виплат Міністерства фінансів України Ірина Луценко.

За її словами, закон про застосування реєстраторів розрахункових операцій є застарілим. Процедура реєстрації касових апаратів потребує значного спрощення.

«Закон, зокрема, був написаний під певну модифікацію РРО (зовнішній модуль, внутрішній модуль і т. п.), яка зараз коштує приблизно 20 тис. грн. Тому гальмується впровадження касових апаратів серед фізосіб-підприємців, для яких це дуже дорого. Оскільки закон міняти дуже складно, ми спростили, що могли», – каже Луценко.

Також планується дати можливість підприємствам вести електронну касову книгу, що є аналогом паперової, куди треба вклеювати всі чеки.

«Ми окремо поговорили з виробником РРО про вимоги чинного закону, і він принаймні обіцяв нам, що апаратно-програмний комплекс буде коштувати не більше $50», – розповіли в Мінфіні.

Після 21 травня на сайті Мінфіну будуть оприлюднені для обговорення проект відповідного наказу і постанови КМУ.

За матеріалами UBR

Коментарі

kazmetal l.com