Порядок повернення помилково сплачених грошових зобов’язань зазнав змін

Share Button

Наказом Мінфіну України від 06.04.2018 р. № 417 затверджено Зміни до Порядку взаємодії територіальних органів Державної фіскальної служби України, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби України у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань.

Змінами, зокрема, передбачено, що у разі повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунку платника податку в системі електронного адміністрування ПДВ у порядку, визначеному п. 2001.5 ст. 2001 Податкового кодексу, такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування ПДВ, а у разі його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ чи на момент фактичного повернення коштів — шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

У разі повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів України, орган ДФС передає висновки згідно з реєстром висновків за платежами, належними місцевим бюджетам, та платежами, які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами, для погодження Донецькій або Луганській обласній військово-цивільній адміністрації відповідно до п. 241 розділу VI Бюджетного кодексу.

Також внесеними змінами викладено у новій редакції форму Висновку про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені. Наказ набирає чинності з дня його опублікування.

За матеріалами “Вісника. Офіційно про податки”

Коментарі

kazmetal l.com