ДФС надала зразок заповнення скарги на рішення комісії щодо блокування ПН/РК

Share Button

З метою уникнення випадків некоректного заповнення скарги на рішення комісій, які приймають рішення про (не)реєстрацію ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, ДФС надала зразок заповнення такої скарги.

Відповідно до вимог Порядку розгляду скарг на рішення комісій, затвердженого Постановою Кабміну від 21.02.2018 №117, така скарга подається  в електронному вигляді. 

Підтвердженням реєстрації в ДФС скарги є отримання платником податків квитанції в електронному вигляді у текстовому форматі, в якій зазначено дату та номер реєстрації відповідної скарги.

Створення та надсилання скарги за формою J(F)1313201 забезпечено через Електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

Для формування скарги платник податків самостійно може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

До скарги подаються документи про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)136010. Кожен документ, що додається до Скарги, надсилається окремим додатком у форматі pdf та повинен мати розмір не більше 2 мегабайт.

Коментарі

kazmetal l.com