НКЦПФР вдосконалила процедуру допуску цінних паперів до торгів на біржах

Share Button

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) удосконалила процедуру допуску цінних паперів до торгів на біржах.

Рішення вдосконалити діяльність фондових майданчиків і врегулювати процедуру допуску цінних паперів емітента на фондову біржу регулятор прийняв на своєму засіданні 3 травня, передає прес-служба НКЦПФР.

Згідно з рішенням, власники цінних паперів “великих підприємств” та публічних акціонерних товариств отримують право з власної ініціативи включати такі цінні папери в біржовий список шляхом надання відповідної пропозиції на фондовій біржі, за умови, що сумарна вартість пакета цінних паперів, який пропонується до продажу, становить не менше 5 млн грн.

У цьому випадку фондова біржа письмово повідомляє емітенту про отримання пропозиції і про внесення цінних паперів до біржового списку (із зазначенням дати внесення), повідомляє регулятор.

У разі отримання пропозиції про внесення до біржового списку цінних паперів емітента, яка не є публічним товариством і не відноситься до категорії “великих підприємств”, фондова біржа направляє йому інформацію про отримання пропозиції про включення цінних паперів емітента до біржового списку.

Також біржа направляє інформацію про наслідки включення цінних паперів до біржового списку (а саме – віднесення емітента цінних паперів до категорії “підприємств, що становлять суспільний інтерес”), і про необхідність отримання від емітента письмової згоди/незгоди на включення його цінних паперів до біржового списку.

У комісії відзначають, що тільки після отримання письмової згоди емітента фондова біржа може включити цінні папери до біржового списку.

Коментарі

kazmetal l.com