У Мінфіні пояснили важливість ефективного управління держпідприємствами

Share Button

Динаміка економічного зростання України залежить від ефективності та прозорості управління держпідприємствами. Про це повідомила перший заступник Міністра фінансів України Оксана МАРКАРОВА.

 

 

 

 

“В Україні одним із найбільших потенційних ризиків, який створює загрозу для економічного зростання, є державні підприємства. Їх у нас багато. Вони платять або мають платити десятки мільярдів гривень до держбюджету. Також, це велика кількість робочих місць. Відповідно від того, наскільки ефективно і прозоро ці компанії управляються, залежить чи ці компанії є спільним надбанням, драйверами економічного зростання, чи джерелом корупції, збагачення не держави, а конкретних людей, які їх “захопили”, — наголосила Оксана МАРКАРОВА.

За її словами, цього року Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив приватизацію та реформу корпоративного управління у тих компаніях, які не будуть приватизовані, або не будуть швидко приватизовані, як один з 5 ключових пріоритетів уряду.

Нагадаємо, головою оновленого Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки державних підприємств (Номінаційного комітету) став незалежний член цього комітету, голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Джерело: УНН

Коментарі
kazmetal l.com