Рада схвалила запуск “єдиного вікна” на митниці

Share Button

Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 7010 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму “єдиного вікна” і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України». За відповідний документ проголосував 231 депутат.

Про це повідомляє “НВ”.

Законопроектом пропонується ввести на митниці «єдине вікно» — механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших зацікавлених осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами і організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України.

Також у документі зазначено, що такий механізм забезпечує можливість одноразового подання зацікавленою особою в електронному вигляді через єдиний інформаційний веб-портал набору гармонізованих відомостей з метою дотримання митних вимог, що передбачені Митним кодексом та чинним законодавством.

Законопроектом передбачено, що ДФС України забезпечуватиме створення і функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу “Єдине вікно” для міжнародної торгівлі, та виконуватиме функції його власника та адміністратора.

Крім того, документ пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів, що регулюють переміщення вантажів і громадян через державний кордон України.

Коментарі

kazmetal l.com