Перевірки ДФС поповнили бюджет на 7 млрд грн. ІНФОГРАФІКА

Share Button

У результаті проведення аудиторських перевірок ДФС до держбюджету в 2017 році було перераховано 7 млрд грн, що на 2 млрд грн, або на 40% більше, ніж роком раніше.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

В 2017 році двічі переглядався порядок формування плану-графіка документальних перевірок, зокрема переглянуті й удосконалені 44 ризики, за якими формувалися плани на 2017 і 2018 роки.

Вживаються також заходи щодо впровадження електронного доперевірочного аналізу та електронних перевірок.

За рахунок скорочення заходів контролю знижено тиск на платників: за останні 5 років в 3,5 рази зменшено кількість виходів до платників для документального підтвердження ризиків, визначених при відборі.

Вдосконаленням відбору ризиків в операціях з ПДВ істотно зменшено кількість зустрічних звірок та позапланових перевірок. У той же час, на 10% збільшено кількість планових заходів, в ході яких комплексно відпрацьовуються всі ризики в діяльності платників. При цьому, акцент в плановій роботі зроблений на великих платниках – їх перевірено 9%, середніх – всього 5%, а малих тільки 0,2%.

У 100% запланованих до перевірок платників документально і проведеними донарахуваннями підтверджено ризики несплати податків, що свідчить про якість відбору ризикових платників.

За галузевим принципом були визначені найбільші ризики в діяльності 4,6 тис. платників податків з сумарним обсягом доходів 890 млрд гривень.

У минулому році 63% з 16,6 тис. позапланових перевірок проводилися з причин, що не залежать від ДФС: за зверненнями платників податків та за рішенням суду.

Протягом 2016 року частка таких перевірок становила 58,5% з 16,1 тис. платників.

Коментарі
kazmetal l.com