Як дізнатися про свій страховий стаж, розмір сплачених внесків та попередній розрахунок пенсії, не виходячи з дому

Share Button

За словами Міністра соціальної політики Андрія Реви, уряд максимально спростив доступ до інформації для громадян щодо страхового стажу, розміру сплачених внесків та можливості проведення попереднього розрахунку пенсії.

Андрій Рева вважає процес формування пенсії прозорим та зрозумілим. Отримати інформацію про страховий стаж та розмір сплачених внесків можна в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду: http://portal.pfu.gov.ua

«Наразі модернізовано спеціальний сервіс — веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, — на який можна зайти через інформаційну сторінку Фонду. На веб-порталі за допомогою електронного ключа кожна людина може увійти до особистого кабінету та подивитися, який у неї страховий стаж, розмір сплачених внесків і навіть провести попередній розрахунок своєї власної пенсії», — пояснив Андрій Рева.

Зробити це можна, навіть не виходячи з дому, за умови наявності електронного цифрового підпису та доступу до інтернету. Електронний цифровий підпис для входу в особистий кабінет можна також безперешкодно отримати через інтернет, якщо людина користується банківськими платіжними сервісами. Також увійти до особистого кабінету на веб-порталі електронних послуг можна за допомогою логіну і паролю, який людина може отримати у будь-якому відділенні Фонду за заявою.

Якщо ж у користувача з будь-яких причин відсутня можливість це зробити, він може звернутися до найближчого відділення Пенсійного фонду та дізнатися вичерпну інформацію щодо своєї майбутньої пенсії.

Джерело: Мінсоцполітики України

Коментарі
kazmetal l.com