Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою відповідальністю

Share Button

Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», який запроваджує сучасні принципи ефективного регулювання, створення і ведення бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба президента в офіційному акаунті у Twitter.

Очікується, що цей закон покращить бізнес-клімат, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій, створить передумови для організації нових та розвитку існуючих підприємств. А також підвищить надійність захисту прав власності та забезпечить учасників ефективними механізмами запобігання і вирішення корпоративних конфліктів.

«Ці процедури стануть простішими, зрозумілішими. Закон має забезпечити учасникам товариства комфортний правовий простір для врегулювання своїх відносин, зменшити ризики захоплення контролю за товариством, фактично знищити ризики рейдерських атак. Знімаються обмеження щодо формування статутного капіталу, спрощуються процедура реєстрації, успадкування частки в статутному капіталі товариства, право отримання кредиту чи фінансування під заставу частки товариства, що полегшить залучення додаткових коштів», — пояснив Петро Порошенко.

Документ удосконалює регулювання відносин, пов’язаних із створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю. Він усуває значні вади, які існують у чинному законодавстві, що приведе його у відповідність із нормами та концептуальними підходами, характерними для законодавчих актів Європейського Союзу та країн — членів ЄС.

Нагадаємо, що законопроект №4666 був прийнятий в першому читанні 20 грудня 2017 року.

Коментарі
kazmetal l.com