“Відродження” та УСПП узгодили законопроект про підтримку вітчизняної промисловості

Share Button

Партія «Відродження» та Український союз промисловців і підприємців узгодили законопроект про підтримку вітчизняної промисловості.

До нього внесли пропозиції бізнесу, відтак найближчими днями документ буде зареєстрований у Верховній Раді.

Цієї згоди промисловці та лідери політичної сили дійшли під час круглого столу, що відбувся у Верховній Раді 5 березня, повідомляє прес-служба партії.

Перший заступник голови Партії «Відродження» Володимир Пилипенко наголосив на важливості донесення до керівників держави аргументів щодо необхідності змін в економічній та промисловій політиці. Він додав, що витрати українців на імпортні товари сягають майже 1 трлн грн у рік.

«Якщо 2006 року імпорт становив близько третини всієї реалізованої продукції у торговельних мережах, то в першому півріччі 2017 року частка імпорту дорівнювала 46,4%. При цьому імпортується значна кількість простих споживчих товарів, які могли б виготовлятися в Україні. Сьогодні необхідно створювати високотехнологічну продукцію всередині країни, розвивати виробництво і експорт, інакше засилля імпорту остаточно «доб’є» українську промисловість», – зазначив перший заступник голови Партії «Відродження» Володимир Пилипенко.

Представники УСПП наголосили на  важливості співпраці між промисловцями та представниками українського парламенту. На їхню думку, сьогодні державна політика повинна будуватися на засадах економічного патріотизму.

«Якісна промислова політика формує не лише структуру економіки, а й, по суті, структуру суспільства та майбутнє держави. Нині в Україні склалася вкрай небезпечна ситуація, яку в усьому світі називають деіндустріалізацією. Ми не маємо права втратити промисловий потенціал і будувати виключно аграрно-сировинну економіку, для підтримання якої достатньо 15-20 мільйонів населення. Сировинна економіка неспроможна сформувати необхідну кількість сучасних робочих місць для забезпечення життєдіяльності людей в конкретній державі… Нарощування частки промислового виробництва в структурі української економіки, розвиток індустріального  інноваційного сектору – це, по суті, майбутнє українського народу, української держави», – наголосив Анатолій Кінах.

Джерело: УНІАН

Фото: vidrodzhennya.org.ua

Коментарі

kazmetal l.com