Мінсоцполітики розробило законопроект, що передбачає введення регресивної шкали сплати ЄСВ

Share Button

Законопроект, що передбачає введення регресивної шкали сплати єдиного соціального внеску для тих, чиї зарплати нараховуються мільйонами грн на місяць розроблено в Мінсоцполітики.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Наразі межа, з якої знімається ЄСВ за ставкою у 22% обмежена 15 мінімальними зарплатами – 55,8 тис грн. А розроблена регресивна шкала стосуватиметься усієї суми зарплати.

«Я не бачу нічого поганого в тому, щоб люди отримували високі зарплати, якби ЄСВ відраховувалось з усієї суми заробітної плати, а не з 55,8 тис грн. Ми розробили регресивну шкалу, яка дозволить відраховувати соціальні внески з усієї суми зарплати. Звісно було б здорово, якби відраховувались усі 22%, скажімо, з 7 мільйонів, але це може призвести до того, що почне скорочуватись розмір самої зарплатні. Тому ми й розробили механізм, що дозволить проводити відрахування таким чином, що сума, з якої відраховується ЄСВ, буде рости, а відсоток знижуватись», — каже Міністр соціальної   політики України Андрій Рева.

Зараз в Україні налічується 60 тисяч чоловік, розмір місячних зарплат котрих перевищує 55,8 тис грн, а серед них є й ті, хто отримує  від одного до декількох мільйонів гривень. Це здебільшого топ-менеджери, як недержавних, так і державних компаній, наприклад, «Нафтогазу».

За словами Міністра, якщо депутати Верховної Ради підтримають цей законопроект, бюджет Пенсійного фонду отримає додатково 5 млрд грн.

Коментарі

kazmetal l.com