Як наблизитися до європейського гранту

Share Button

Хочете отримати фінансування власного проекту від фондів ЄС? Тоді вам необхідно опанувати проектний підхід. Зробити це ви зможете на тренінгу «Написання проектів. Фонди ЄС» від одного з найкращих експертів України з тематики проектної діяльності, президента фундації CEASC, віце-президента Спілки орендарів і підприємців України – Миколи Смолінського.

Тренінг відбудеться 9-10 березня 2018 року у Києві та 1617 березня 2018 року у Львові.

Для участі необхідно заповнити реєстраційну анкету (до 7 березня – для участі у Києві і до 14 березня – для участі у Львові) за посиланнями:

Зареєструватися онлайн для участі у Києві

Зареєструватися онлайн для участі у Львові

У лютневому семінарі «Написання проектів. Фонди ЄС» взяли участь представники від Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України. Своїми враженнями від тренінгу ділиться представник від АРТУ Олена ВАСЮК:

«Інформація на тренінгу була викладена в доступній формі, цікаво та розгорнуто. Наведені спікером приклади дали змогу зрозуміти всю серйозність та складність підготовки проекту», – зазначає Олена ВАСЮК.

За її словами, тренінг дав можливість розібратися в причинах недостатнього використання ресурсу фондів ЄС. Серед них:

1. Низька поінформованість та обізнаність в можливостях, які українці мають завдяки підписання угоди з ЄС.
2. Невміння та непрофесійність написання проектів.
3. Небажання працювати прозоро.
4. Тривалий термін написання проекту та його реалізації. На це все витрачається більше року.
5.  30% грошей від всієї суми проекту потрібно мати на рахунку ще до того, поки ви отримаєте фінанси на окремий рахунок, відкритий спеціально для проекту.

Дехто помиляється, вважаючи, що після отримання грошей все закінчиться. Навпаки – від моменту, коли гроші зайшли до вас на рахунок, ви несете велику відповідальність за проект.

В цілому, дводенний тренінг дає розуміння основ підготовки проекту та його реалізації.

Карабач Марія

Коментарі

kazmetal l.com