Чим загрожує використання РРО, який вичерпав термін дії експлуатації

Share Button

Реєстратор розрахункових операцій, який вичерпав свій строк експлуатації, не може вважатися РРО відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби  ДФС у Рівненській області.

Подальше використання такого пристрою суб’єктом господарювання є порушенням вимог Закону № 265 та тягне накладення фінансових санкцій відповідно до п. 1 ст. 17 Закону № 265 у таких розмірах:

вчинене вперше — 1 грн;

за кожне наступне вчинене порушення 100 % вартості проданих з порушеннями товарів (послуг).

Крім того, відповідно до ст. 155 Кодексу про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-Х за порушення порядку проведення розрахунків накладається штраф у розмірі від 2-х до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадянина — осіб, які здійснюють розрахункові операції та на посадових осіб — від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, — тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема ст. 155 Кодексу про адміністративні правопорушення розглядають судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів відповідно до ст. 221 Кодексу.

Коментарі

kazmetal l.com