Які є обмеження в процесі нарахування податкової знижки

Share Button

Податкова знижка надається виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, та резиденту — фізичній особі, який через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомив про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

Про це йдеться в повідомленні “Вісника” ДФС.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не має перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу.

Під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, — обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності (п. 164.6 ст. 164 Кодексу).

Коментарі

kazmetal l.com