36 тисяч ФОПів припинило роботу за останні 2 місяці. Інфоргафіка

Share Button

За грудень-січень кількість ФОП знизилася на 8,5 тисяч. 36 тисяч було закрито, натомість відкрилося лише 27,5 тисяч.Про це повідомляє команда Opendatabot (сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів).

5 грудня в Україні було зареєстровано 1 773 924 ФОП. Станом на сьогодні активних приватних підприємців нараховується 1763445.

Найбільша частка закритих компаній спостерігається в Волинській (30%) та Запорізькій (27%) областях. Найменша – в Одеській області (20%).

«У порівнянні з минулим роком такий стрибок закритих ФОП не є драматичним. Ймовірніше за все такі зміни пов’язані з бажанням людей закрити «старі» справи перед Новим роком», – коментує Олексій Іванкін, засновник платформи Opendatabot.

Нагадаємо, що в минулому році у зв’язку з тим, що Президент підписав указ про оподаткування ФОП, за перші кілька місяців 2017 року було закрито понад 300 тисяч ФОП, а відкрилось тільки 50 тисяч. В квітні 2017 року цей процес закриття ФОП припинився.

Коментарі
kazmetal l.com