Українсько-молдовська ділова рада дозволить залучати механізми державно-приватного партнерства

Share Button

Український союз промисловців і підприємців підписав угоду про співпрацю з Асоціацією ділових людей Молдови. Найбільші бізнес-організації країн домовилися про заснування двосторонньої ділової ради, до якої увійдуть всі ділові асоціації та об’єднання обох країн, в тому числі — Торгово-промислові палати.

Це дозволить максимально підвищити ефективність комунікацій бізнесу та значно наростити товарообіг. Останній вже зріс на 40% порівняно із минулим роком, та склав $619 млн. До кінця року очікується перетинання межі  в $1 млрд та продовження росту. Втім, потенціал країн набагато вищий, вважають представники УСПП та його партнери.

«Наші партнери зацікавлені в зростанні обсягів торгівлі, експорті з України; є потенційними інвесторами для вітчизняних проектів тощо. Ділова рада, що формується, структурує комунікації між бізнесом обох країн, дозволить залучати механізми державно-приватного партнерства», — підкреслив президент УСПП Анатолій Кінах.

Установче  засідання Українсько-молдовської ділової ради відбудеться в 1-ому кварталі 2018 р. Воно  розгляне формат роботи ради, визначить співголів, сформує членську базу та плани діяльності.

Крім того, на І півріччя 2018 року в Кишиневі заплановано проведення двостороннього економічного форуму. Темами для обговорень стануть: експорт продукції із високою доданою вартістю, транспортна логістика, постачання енергоресурсів, сільськогосподарське машинобудування тощо.

Коментарі
kazmetal l.com