Податковий борг є підставою для анулювання реєстрації платника єдиного податку

Share Button

ВІДПОВІДНО ДО П.П. 14.1.175 П. 14.1 СТ. 14 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ ПОДАТКОВИЙ БОРГ – СУМА УЗГОДЖЕНОГО ГРОШОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ (З УРАХУВАННЯМ ШТРАФНИХ САНКЦІЙ ЗА ЇХ НАЯВНОСТІ), АЛЕ НЕ СПЛАЧЕНОГО ПЛАТНИКОМ ПОДАТКІВ У ВСТАНОВЛЕНИЙ ПКУ СТРОК, А ТАКОЖ ПЕНЯ, НАРАХОВАНА НА СУМУ ТАКОГО ГРОШОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ.

Погашення податкового боргу – зменшення абсолютного значення суми такого боргу, підтверджене відповідним документом.
Згідно з п.п. 8 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.
Крім того, у разі наявності у платника єдиного податку податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів реєстрація платником єдиного податку може бути анульована за рішенням контролюючого органу (п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 ПКУ).
У разі несплати боргу протягом зазначеного строку контролюючий орган анулює реєстрацію платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку в останній день календарного місяця, в якому закінчився граничний строк погашення податкового боргу.
kazmetal l.com