Рада схвалила судову реформу

Share Button

Народні депутати ухвалили законопроект “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів”, повідомляє “Укрінформ“.

Даний законопроект входить до пакету судової реформи. Відповідне рішення підтримали 234 парламентарії. Загалом до законопроекту було подано 4383 поправки.

Документ передбачає створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Позовні та інші заяви, скарги та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до судів і можуть бути предметом судового розгляду, підлягають обов’язковій реєстрації в Єдиній системі в день надходження.

Особи, що зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній системі, можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою цієї системи, з використання власного електронного цифрового підпису.

Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацію України у газеті “Голос України”.

У закон “Про виконавче провадження” вносяться зміни, якими вводиться Єдиний державний реєстр виконавчих документів, положення про нього затверджується спільним нормативно-правовим актом Міністерства юстиції та Державної судової адміністрації.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада підтримала один з законопроектів щодо судової реформи.

 

https://tribuna.pl.ua/news/rada-shvalila-sudovu-reformu/

kazmetal l.com