«Наша мета – створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, забезпечення гармонійного, самодостатнього життя Подолян»

Share Button

Олександр КОРНІЙЧУК:

«Наша мета – створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, забезпечення гармонійного, самодостатнього життя Подолян»

Хмельниччина за своїм ресурсним, економічним, природно-кліматичним потенціалом має сприятливі передумови для виробництва високоефективної конкурентноспроможної продукції та розвитку якісної туристичної галузі.

Органи влади, використовуючи наявний потенціал, забезпечують основу плідного та взаємовигідного співробітництва, сприяючи інвесторам у реалізації перспективних інвестиційних проектів, узгоджуючи їх інтереси з пріоритетами регіону,

Економіка Хмельницької області  має аграрно-індустріальний характер. Пріоритетними галузями є сільське господарство, харчова промисловість, електроенергетика, машинобудування та промисловість будівельних матеріалів.

Регіон є потужним виробником сільськогосподарської продукції і посідає перші місця в Україні з урожайності пшениці (у 2016 році -55,8 ц/га, що є найвищим показником за роки незалежності), ячменю, з валового збору цукрових буряків, сої та ріпаку.

В області реалізовується прозора та відкрита інвестиційна політика. Підтвердженням цього є тривала та успішна робота на теренах області таких іноземних компаній, як нідерландська CRN Poland BV, чеська PEKM Kabeltehnic, польська «WIXFiltron».

Вже стало традицією визначення та підтримка сумлінних платників податків Хмельниччини, оскільки це одна із складових формування довіри та взаємовідповідальних стосунків між бізнесом та владою, розповідає голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр КОРНІЙЧУК.

 

Бліц-дос’є:

Корнійчук Олександр Олександрович

Український політик,

Народний депутат України VII скликання,

голова Хмельницької обласної державної адміністрації.

Народився 30 травня 1973 у м. Старокостянтинів Хмельницької області.

У 1990 – 1994 роках – курсант Кам’янець-Подільського вищого військово-інженерного командного училища імені маршала інженерних військ Віктора Харченка.

У 2015 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка (спецілізація — державна служба, державний експерт)

1994 – 1996 роки — командир танкового взводу Збройних сил України.

1996 – 2004 — директор товариства з обмеженою відповідальністю «Елас».

2004 – 2007— керівник виробничо-комерційної фірми «Заріччя».

2007 – 2008— приватний підприємець.

2008 – 2012 — голова фермерського господарства «Кобудь».

2012 – 2014 — народний депутат України VII скликання

2015 – 2016 — фізична особа-підприємець.

Від квітня 2016 року — голова Хмельницької обласної державної адміністрації.

Одружений. Має двох синів.

 

Хмельниччина – чудовий  край з багатою історією, мальовничою природою, працьовитими та талановитими людьми, які беруть активну участь у творенні нашого спільного дому – мирної і заможної України.

Саме у вересні виповнюється 80 річниця з часу утворення нашої області. 22 вересня 1937 року  Постановою ЦВК  СРСР було утворено Кам’янець – Подільську область з центром у місті  Кам’янці – Подільському. У травні 1941 року обласний центр з міста Кам’янця – Подільського було перенесено до міста Проскурова. 1954 року місто Проскурів було перейменовано на Хмельницький, а область з Кам’янець – Подільської – на Хмельницьку.

Традиційно наш подільський край славиться високими здобутками у сільськогосподарській галузі. От і цього року аграрний сектор обласної економіки повністю завершили збирання ранніх зернових з  показником урожайності, який є найвищим в Україні. Всього намолочено 1908,2 тис. тонн зерна при урожайності 57 ц/га.

Відбувається активне впровадження в сільському господарстві сучасних технологій як за кошти підприємств, так і шляхом залучення іноземних інвестицій. Будуються сучасні тваринницькі ферми, підприємства з переробки сільськогосподарської продукції. Лише за останній час збудовані та введені в експлуатацію механізований склад підлогового типу зберігання та реалізації зерна ємністю 6 тис. тонн у м. Ізяслав, завод з переробки гарбузового насіння у с. Михнів Із’яславського району, зернопереробний комплекс ТОВ НАВ «Перлина Поділля» у смт Білогір’я, механізований склад зернових та лінії для виробництва насіння у с. Ставниця Летичівського району.

У місті Кам’янець-Подільський працюють ТОВ «КВС-Україна» – 100% дочірнє підприємство «KWS SAAT SE», Німеччина. Територія комплексу займає 8,5 га, потужність заводу становить 6 тис. тонн насіння в рік, а план посіву – 2 тис. гектарів. У підприємство інвестовано 20,0 млн. євро.

У Старосинявському районі будують найбільший у Європі завод з пере­робки сої «А.Т.К.». Ведеться будівництво соєво-екстрактного заводу. Загалом вклад інвестицій у підприємство становить 1,5 млрд. гривень. Планова потуж­ність заводу – 1500 тонн на добу,  кінцевим  виробництвом продукції має бути соєва олія, шрот, лецетин, оболонка соєва гранульована. Загальну кількість працюючих планується довести до 205 осіб.

ПП «Аграрна компанія 2004» у 2017 році розпочала посадку яблуневого саду в с. Великі Жеребки площею 70 га, а також будівництво холодильника з регульованим газовим середовищем на 3500 тонн зберігання. Ці заходи перед­бачають освоєння близько 20,0 млн. грн. капітальних інвестицій. Також підприємство запустило завод з виробництва соняшникової олії у Волочиському районі. Потужність переробки становить 3000 тонн соняшникового насіння в місяць.

Однак не лише сільським господарством може пишатися Хмельниччина. Обласна влада ставить за мету активізувати темпи приросту промислового виробництва. І в цій сфері вже є відчутні досягнення. Поступово в структурі експорту відбувається зростання частки промислової продукції у порівняні з часткою сировини. Це один із пріоритетних напрямків роботи, бо Хмельниччина має значний потенціал. Наприклад, у м. Старокостянтинові розпочав роботу завод ТОВ «Мегатекс Індастріал» з виробництва гальванічних елементів. Проектна потужність підприємства становить більше 3 млн. акумуляторів на рік.

Значна увага приділяється розвитку енергозберігаючих технологій та пошуку альтернативних джерел енергії. Так, товариством «Екотехнік – Нова Ушиця» торік завершено будівництво сонячної електростанції в Новоушицькому районі. Об’єкт підключено до єдиної енергосистеми України. Значну суму інвестицій на реалізацію проекту залучено у 2015 році – 123,0 млн. грн., торік інвестовано 3,8 млн. гривень.

Підприємством ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія» розпочато будівництво біогазової установки з виробництва електроенергії з біогазу. Першу чергу будівництва планується увести в дію у вересні 2017 року, другу – до кінця року. Унаслідок реалізації проекту передбачається створити 50 ро­бочих місць.

Кам’янець-Подільський може слугувати прикладом для усіх українських міст, адже одним із перших зробило крок до енергонезалежності і повної відмови від опалення природним газом. Наразі там вже працюють квартальні котельні на агропелетах і добудовується потужна ТЕЦ на щепі.

Хмельниччина може пишатися не лише здобутками у промисловості. Наша область одна з перших активно включилась у процес здійснення в державі реформи децентралізації, завдяки чому громади області отримали небачені досі обсяги коштів з державного бюджету, які вони успішно використовують для розвитку інфраструктури, забезпечення своєї майбутньої фінансової незалежності, підвищення добробуту своїх мешканців. На сьогодні в області функціонують 26 громад, які займають 42 % її території, до кінця року має з’явитися ще 7 громад.

У зв’язку з проведенням децентралізації відбуваються реформи і в освітянській галузі. Відбувається створення опорних шкіл. У поточному навчальному році в їх працюватиме  вже 12. Кількість опорних шкіл збільшиться на 8, порівняно з попереднім роком. Три таких школи функціонуватиме у районах та 9 – в ОТГ.

Робиться усе необхідне, щоб школярі як великих міст, так і маленьких містечок і найвіддаленіших сіл мали змогу отримати доступну та якісну освіту, а школи були забезпечені кваліфікованими педагогічними працівниками та усім необхідним для навчання. Так, на забезпечення матеріально-технічної бази класів освоєно 13 млн. 398 тис. грн., в тому числі 3 млн. 698 тис. грн. з місцевих бюджетів та 9 млн. 700 тис. грн. субвенції з державного бюджету.

Так, у цьому році вже придбано: 14 кабінетів природничо – математичного циклу; 11 комп’ютерних класи; 8 цифрових лабораторій; 16 мультимедійних комплекти; 16 інтерактивних дощок. На 100% забезпечено підвезення учнів та педагогів до місця навчання, роботи і додому організовано Наразі парк шкільних автобусів становить 394 одиниці, і оновлення його триває.

Дбають на Хмельниччині і про дітей з особливими потребами, які дотепер не завжди могли отримувати якісні освітні послуги та мали певні проблеми із соціалізацією. Область однією з перших долучилася до проекту «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації» та підписала із Благодійним фондом Порошенка меморандум про співпрацю з метою ефективного впровадження інклюзивної освіти в регіоні. Відбулася низка навчальних тренінгів, семінарів для начальників управлінь освіти, працівників психолого-медико-педагогічних консультацій. На сьогодні інклюзивне навчання організовано у 71 загальноосвітньому закладі, де у 176 класах здобувають освіту 257 дітей, та у 19 дошкільних навчальних закладах, для 55 дошкільнят.

Величезний потенціал наша область має в галузі туризму, в тому числі і «зеленого». Чисте повітря, гарна природа, прекрасні краєвиди, велика кількість цікавих історичних пам’яток роблять наш край дуже привабливим для подорожей та відпочинку. Саме тому вже розроблено низку проектів, які передбачають підвищення туристичної привабливості регіонів області, що в майбутньому дозволить залучити додаткові фінансові потоки до бюджетів всіх рівнів.

Підсумовуючи, хотілося б підкреслити дуже важливий факт. Високі врожаї в сільському господарстві, успіхи в залученні інвестицій,  в реалізації програм енергоефективності, створення нових підприємств, а значить і нових робочих місць, активна громадська робота  – все це праця кожного трудівника Хмельниччини.

kazmetal l.com