Київ допоможе фінансово малому та середньому бізнесу

Share Button

Місто надаватиме фінансово-кредитку підтримку малому та середньому бізнесу. Так вирішили депутати, проголосувавши за положення “Про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві”. Про це повідомили в прес-службі Київради.

Основні критерії отримання фінансово-кредитної підтримки — це реєстрація та розміщення виробничих потужностей на території Києва. Обов’язково позичальник має профінансувати не менше 20% від вартості об’єкту кредитування. Що дуже важливо, процедуру отримання фінансово-кредитної підтримки максимально спрощено — раніше вона затягувалася на 5-6 місяців, зараз займатиме близько місяця, – зазначив депутат Київради Олександр Бродський.

Впровадження фінансово-кредитної підтримки забезпечить зростання інвестиційної та економічної активності підприємництва, створення робочих місць та збільшення надходжень до міського бюджету. Також, за переконанням депутатів, це сприятиме зростанню показників доброту киян та прискоренню економічних перетворень у столиці.

Фінансово-кредитна підтримка передбачає часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитними договорами між банками-партнерами та позичальниками з бюджету міста Києва. Рішення має на меті визначити банки, які співпрацюють з німецько-українським фондом, банками-партнерами для здійснення кредитування. Відповідні угоди з банками-партнерами має укласти Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київради (КМДА).

Фінансово-кредитна підтримка надаватиметься на рівні 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитним договором між банком-партнером та позичальником, та діє на дату укладення кредитного договору.

Нагадаємо, Бюджет Києва на 2018 рік: на скільки розраховує міська скарбниця.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook!

 

https://vechirniykiev.com.ua/news/misto-dopomozhe-finansovo-malomu-ta-seredn-omu-biznesu

kazmetal l.com