Гранти фермерам до 3 млн грн: куди й кому звертатися

Share Button

В Україні запустили американський проект з підтримки аграрного розвитку. Планується виділити понад $20 мільйонів безкоштовних грантів до 2020-го року.

Про це повідомляє fakty.ictv.ua.

Суницю, малину та інші літні ягоди в Україні вирощують аж до морозів. Проте, аби вийти на зовнішні ринки необхідні комплекси по зберіганню, сортуванню й реалізації ягід, на які у аграріїв немає коштів.

Вартість таких комплексів оцінюються в мільйони гривень. А невеликому бізнесу кредити непосильні.

Допомогти зі стратегіями й відбором проектів обіцяють українські фінустанови. Зокрема Банк Кредит Дніпро, з яким Агентство США підписало меморандум про співпрацю.

“Ми прагнемо допомогти малим та середнім фермерським господарствам стати конкурентоздатними на вітчизняному та закордонних ринках шляхом доступних фінансових рішень. І ми надзвичайно раді, що знайшли однодумця в особі банку Кредит Дніпро”, – каже керівник проекту USAID Патрік Рейдер.

У Банку пояснюють: скористатися грантами зможуть усі малі та середні фермери, які займаються  виробництвом овочів, фруктів і ягід, а також молочної продукції. Головне – мати чітке бачення розвитку своєї справи.

Лише протягом цього року проект планує надати 25 грантів на суму майже 30 мільйонів гривень. В одні руки даватимуть від 650 тисяч гривень до 3 мільйонів.  Тож охочих  спробувати вивести свій бізнес на новий рівень чекають із заявками в банку Кредит Дніпро.

 

https://agroreview.com/news/hranty-fermeram-do-3-mln-hrn-kudy-j-komu-zvertatysya

kazmetal l.com