РОЗРОБЛЕНО ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ПЕРЕДАЧУ ЗЕМЛІ ПОЗА МЕЖАМИ НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ ГРОМАДАМ

Share Button

Мінрегіон спільно з експертами підготував проект закону щодо передачі об’єднаним територіальним громадам повноважень з розпорядження землею на усій своїй території, тобто і за межами населених пунктів.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

«Питання передачі землі за межами населених пунктів не нове і надважливе. Певний час ми спільно з експертами напрацьовували декілька законопроектів з різними концепціями вирішення питань щодо юрисдикції, розпорядження та поглиблення процесу розмежування земель державної та комунальної власності. Очевидно, що на першому етапі необхідно якнайшвидше закріпити за органами місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад право на прийняття рішень стосовно території, що перебуває за межами населених пунктів – реалізувати принцип повсюдності місцевого самоврядування. Тому вже сьогодні Мінрегіон підготував пакет документів і візує їх, щоб надіслати проект закону на погодження центральним органам виконавчої влади та іншим зацікавленим інституціям. Крім цього, на днях заплановано провести попереднє обговорення законопроекту із всеукраїнськими асоціаціями та експертним середовищем», – зазначив В’ячеслав Негода.

За словами Першого заступника Міністра, на понеділок у Мінрегіоні запланована погоджувальна нарада з Держгеокадастром, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та експертами щодо основних положень законопроекту.

 

http://ukrainepravo.com.

Коментарі
kazmetal l.com