Фермери можуть отримати позику від держфонду

Share Button

Український державний фонд підтримки фермерських господарств інформує про надання поворотної фінансової допомоги у 2017 році.

Фінансова підтримка фермерам від фонду надається на конкурсних засадах і на суму до 500 тисяч грн із забезпеченням виконання зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів.

На 2017 рік для надання такої підтримки передбачено 65 млн грн.

Кому і для чого може бути надана така підтримка:

  1. новоствореним фермерським господарствам та фермерським господарствам з відокремленими фермерськими садибами, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність та розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, – строком від трьох до п’яти років для виробництва, переробки і збуту виробленої продукції, провадження виробничої діяльності;
  2. іншим фермерським господарствам – строком до п’яти років для придбання техніки, обладнання, поновлення обігових коштів, у тому числі для придбання маточного поголів’я сільськогосподарських тварин (телиць, нетелей, корів, свиноматок, ярок, вівцематок, кізочок та козоматок) та проведення оцінки відповідності виробництва органічної продукції (сировини), виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та реконструкції виробничих і невиробничих приміщень, для закладення багаторічних насаджень, розвитку кредитної та обслуговуючої кооперації, у тому числі для сплати пайових внесків до пайових фондів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, утворених фермерськими господарствами самостійно або разом з членами особистих селянських господарств, зрошення та меліорації земель.

Прийом документів триватиме впродовж місяця.

 

http://newvv.net.

Коментарі
kazmetal l.com