Українська економіка поступово відновлюється: ВВП зріс на 2,5%

Share Button

Мінекономрозвитку опублікувало зведений індекс виробництва за перше півріччя 2017 року. У відповідному документі міністерство проаналізувало, які галузі економічної діяльності України почали відновлюватися, а в яких ситуація навпаки ще більше погіршилася.

За перші шість місяців 2017 року валовий внутрішній продукт зріс на 2,5%. Така інформація повідомляється у зведеному індексі виробництва у січні-червні 2017 року, яке підготувало Міністерство економічного розвитку та торгівлі України.

Згідно з документом, за перше півріччя 2017 року розвиток стимулювався у таких галузях української економіки як текстильне виробництво, харчова промисловість, машинобудування, виробництво будматеріалів, будівництво, транспорт та торгівля. Наприклад, за підсумками 6 місяців 2017 року у сфері будівництва зафіксоване зростання на 24,6%, а оборот роздрібної торгівлі збільшився на 7,3%.

Щодо негативної динаміки, то вона простежується у таких галузях як промисловість та сільськогосподарське виробництво. Мінекономрозвитку повідомляє, що у промисловості за січень-червень 2017 уповільнилося падіння до мінус 0,4%. А от у сільському господарстві ситуація ще більше погіршилася  – за перші півроку 2017, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, обсяги виробництва зменшилися на 2,1%.

 

http://energolife.info.

Коментарі
kazmetal l.com