ВЛАДА І БІЗНЕС – ПАРТНЕРИ НАВІТЬ ЯКЩО ЦЕ КОМУСЬ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ

Share Button

Нещодавно у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбувся Х Об’єднаний з’їзд Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України.

У роботі зібрання із змістовними виступами взяли активну участь почесні гості: народні депутати України Оксана ПРОДАН та Леонід КОЗАЧЕНКО, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України; начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила ДЕМЧЕНКО; голова Державної регуляторної служби України Ксенія ЛЯПІНА; голова постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олександр БРОДСЬКИЙ, суддя Вищого адміністративного суду України Наталія Блажівська.

З’їзд пройшов, як завжди – у властивому для цих громадських організацій стилі: не було заздалегідь складених списків виступаючих чи домашніх заготовок з дошкульно-скандальними запитаннями до присутніх почесних гостей. І, до речі, без політики чи політиканства.

Хоча не обійшлося й без політичної провокації від одного з запрошених представників громадськості, ніяким чином не пов’язаної з порядком денним. Але, що поробиш, в такий час живемо. Тож головуючому довелося у, прямому розумінні, відібрати мікрофон у порушника регламенту і принести за це свої вибачення.

Незважаючи на принципові і жорсткі дискусії, головним неформальним питанням для присутніх було не хто винний у негараздах вітчизняного бізнесу чи недолугості державної регуляторної політики, а як діяти і що робити для сталого розвитку країни.

Саме тому, як це було завжди за більш ніж чвертьвікову історію діяльності Спілки, на з’їзді, як під час засідання, так і в кулуарах, домінувала атмосфера конструктивного та принципового порозуміння стосовно наболілих бізнесових проблем.

Особлива увага учасниками приділялась викликам, зумовленим регуляторними новаціями держави, зокрема, в царині податкової та соціально-трудової політики, а також судової практики.

Не обійшли своєю увагою присутні й питання відродження соціального діалогу та врегулювання в парадигмі дотримання конституційних положень щодо прав і свобод на право ведення підприємницької діяльності, реформування та функціонування Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України і громадських рад при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування тощо.

Можливо, саме в неформальних обговореннях і відшліфовували нюанси подальшої співпраці політики, державні службовці з підприємцями: лідерами всеукраїнських та регіональних громадських об’єднань підприємців та роботодавців, а також представниками малого та середнього бізнесу і великих промислових підприємств недержавної форми власності з усієї України.

Взаємодія влади і підприємницького загалу, безумовно, стане темою для спілкування учасників з’їзду з областей зі своїми колегами в регіонах.

 

Коментарі
kazmetal l.com