Змінити статутний капітал можна буде простою більшістю акціонерів

Share Button

Зміни до статутного капіталу акціонерних товариств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави та тих, де частка держави становить 100%, мають ухвалюватися простою більшістю голосів.

Такі зміни пропонуються проектом закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо прийняття рішення про збільшення статутного капіталу акціонерного товариства» (№6665).

Як зазначено у пояснювальній записці, законом «Про внесення змін до Закону України “Про акціонерні товариства» від 19.03.2015 №72-VIII було зменшено кворум загальних зборів АТ з «не менш ніж 60%» до «більше ніж 50%» голосуючих акцій. Водночас, за твердженням автора проекту, така норма може поставити під загрозу забезпечення безперервності та беззбитковості діяльності підприємств, які мають вагу для економіки та безпеки держави.

Тому пропонується, аби у випадку якщо таке АТ має непогашений податковий борг та встановлені ознаки неплатоспроможності, рішення про зміни статутного капіталу може прийматися простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі в них та є власниками голосуючих з відповідного питання акцій.

 

http://zib.com.ua.

Коментарі
kazmetal l.com