Фонд гарантування вкладів відкрив віртуальну кімнату даних

Share Button

Для потенційних покупців активів ліквідованих банків створено віртуальну кімнату даних (ВКД). Вона містить повний пакет документації об’єктів, які є у власності фінустанови, а також інформацію про борги, балансова вартість яких становить понад 50 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як повідомляється, на спеціальному ресурсі розміщуватиметься вся документація на лоти, у тому числі і дані, що містять банківську таємницю.

Зазначається, що такого роду інформація є принципово важливою для покупців прав вимог за кредитами: окрім публічного паспорту, у віртуальну кімнату даних завантажуватимуться, зокрема, відскановані матеріали кредитних справ із зазначенням позичальника, уся інформація про проведену судово-претензійну роботу, а також фінансова звітність позичальника.

«80% активів в управлінні Фонду – кредити. Аби зважитись на купівлю прав вимог, інвестор повинен знати все – позичальника, стан претензійно-позовної роботи, забезпечення. Ми і раніше для кожного активу відкривали кімнату даних – в одному із відділень розміщували комп’ютер, на якому містилася уся ця інформація. Та щоб ознайомитись із нею, кожен інвестор повинен був прийти саме у це відділення і саме до цього комп’ютера. Із відкриттям віртуальної кімнати потреба щоразу приходити до банку відпадає. Вивчати матеріали кредитних справ інвестор може будь-де та будь-коли. До того ж, один раз підписавши договір про нерозголошення з конкретним банком та створивши свій обліковий запис у ВКД, у майбутньому він матиме доступ до інформації про усі лоти цього банку. Це світова практика, і відтепер вона запроваджена і у нас», – сказала Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонда.

 

http://news.finance.ua.

Коментарі
kazmetal l.com