Мінфін має намір звільнити від штрафів платників податків, які не подали податкові накладні через хакерську атаку

Share Button

Міністерство фінансів має намір звільнити від штрафів платників податків, які не подали податкові накладні через хакерську атаку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

“Вірус негативно вплинув на можливість платників податків виконувати свої обов’язки. За нашою інформацією, найбільш болючою і масової виявилася проблема реєстрації податкових накладних, виписаних з 1 до 15 червня”, – повідомляє Мінфін.

За несвоєчасну реєстрацію податкових накладних передбачені штрафні санкції.

“Ми розуміємо, що в разі, якщо така реєстрація не відбулася через вірус, то провини платника в цьому немає. На жаль, чинний Податковий кодекс не передбачає норми, які б звільняли платника від відповідальності в такому випадку”, – пояснюють в Мінфіні.

У зв’язку з цим Мінфін вже підготував проект змін до Податкового кодексу, який дозволяв би звільнення платників від штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, які були видані з 1 по 15 червня, і які будуть зареєстровані до 15 липня.

Мінфін вважає, що 2 тижні – достатній термін для реєстрації податкової накладної.

Очікується, що 4 липня проект закону буде представлений Кабінету Міністрів, а потім у Верховній Раді.

“Розраховуємо, що Рада встигне за нього проголосувати до канікул. У цій ситуації Кабмін і Верховна Рада повинні бути зацікавлені мінімізувати негативні наслідки вірусу для бізнесу”, – повідомили в Мінфіні.

 

http://news.finance.ua.

Коментарі
kazmetal l.com