За неподання звіту про вакансії – штраф?

Share Button

Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії? Чи можливо подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

У  листі від 25.05.2017 р. №420/0/126-17/243 зазначено, що Закон про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Мінсоцполітики звертають увагу, що для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму №3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв’язку. Оскільки у формі №3-ПН передбачено підпис роботодавця, то при надсиланні до центру зайнятості електронною поштою сканованої форми №3-ПН за роботодавцем залишається обов’язок підтвердження раніше поданої таким способом звітності паперовим носієм, завіреним підписом (керівника або уповноваженої ним особи, фізособи – підприємця). У паперовій формі №3-ПН фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про прийняття: зазначає дату прийняття, зазначає свою посаду, прізвище, ім’я, по батькові та проставляє особистий підпис.

Водночас підкреслено, що на жаль, на сьогодні ще не реалізовано можливість подання електронної звітності за формою №3-ПН, в тому числі через “Електронний кабінет роботодавця” з накладанням електронного цифрового підпису.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Коментарі
kazmetal l.com