В Європарламенті згодні змінити частину квот на українську агропродукцію

Share Button

Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту (INTA) підтримав підвищення квот на українську агропродукцію. Про це повідомила прес-служба Європарламенту.

Згідно з повідомленням, у відповідності з недавньою угодою за підсумками зустрічі євроміністрів ЄС має намір запропонувати Україні додаткові торгові преференції.

Комітет з міжнародної торгівлі в цілому схвалив підвищення квот на українську продукцію АПК, але з ряду товарних позицій раніше пропонована величина підвищення була знижена.

Зокрема, пропонована величина підвищення квоти на перероблені томати знижена з 5 до 3 тис. тонн, на пшеницю – з 100 до 35 тис. тонн, кукурудзу – з 650 до 625 тис. тонн, ячмінь – 350 до 325 тис. тонн. Квота на сечовину підвищуватися не буде.

За вказану пропозицію проголосували 29 євродепутатів комітету, вісім – проти, один утримався.

Остаточне рішення з питання квот на українську продукцію АПК буде прийнято на липневому пленарному засіданні в Страсбурзі.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на ряд товарних позицій з України.

На початку червня Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії про збільшення тарифних квот на мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік з України, в той же час депутатами не була підтримана пропозиція про підвищення квот на українську пшеницю, томати і сечовину.

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, Україна може без мит поставляти в Євросоюз 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот.

Джерело: http://ukr.segodnya.ua

Коментарі
kazmetal l.com