Президент Порошенко заборонив бухгалтерську програму 1С (а ще Mail.Ru, Яндекс і Вконтакте)

Share Button

Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Загалом у списку санкцій 468 юридичних та 1228 фізичних осіб

Президент України Указом від 15.05.2017 р. № 133/2017 ввів в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Згідно з Указом, будуть застосовані санкції до 468 юридичних та 1228 фізичних осіб.

Ознайомитися з повним списком осіб, що підпали під санкції, можна тут:

Зокрема, санкції передбачають блокування доступу до соціальних мереж “ВКонтакте” і “Однокласники”. Доступ заблокований в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group.

“Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів “Mail.ru” та соціально-орієнтованих ресурсів “Вконтакте” та “Одноклассники”, – йдеться в указі.

Крім цього, доступ заблоковано до сервісів “Яндекса”.

Згідно з рішенням, інтернет-провайдери мають заборонити доступ до низки ресурсів/сервісів Яндекса, серед яких карти Яндекса yandex.ua/maps та ініші сервіси як російського, так і українського Яндексу.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції, “Лабаторія Касперського”, “Доктор Веб”, “Аерофлот”, низка російських авіакомпаній та підприємств, телекомпанія “НТВ”, “Алмаз-Антей”,  “Газпром Банк”.

Економічні санкції, запроваджені Президентом, поширюються також на відому компанію-постачальника ERP-систем ТОВ “1С” та низку інших IT-компаній.

Обмежувальні заходи поширюються на російську компанію “1С” та її дочірні підприємства в Україні.

Економічні санкції також торкнуться інших постачальників ERP-систем: ЗАТ “Галактика Центр”, ТОВ “Корпорація “Парус”. Крім того, до списку потрапили компанії-розробники програмного забезпечення “ABBYY”, ТОВ “Абі Україна ЛТД”.

Зокрема, санкції передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

Також рішення Президента передбачає обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Компаніям забороняється здійснювати державні закупівлі товарів, робіт і послуг у юридичних осіб-резидентів іноземної держави державної форми власності та юридичних осіб, частка статутного капіталу яких знаходиться у власності іноземної держави.

Нагадаємо, фірма “1С” спеціалізується на розробці, дистрибуції та підтримці комп’ютерних програм ділового та домашнього призначення. З розробок “1С” найбільш відомі програми системи “1С: Підприємство”, а також продукти для домашніх комп’ютерів і освітньої сфери.

Указ набере чинності з дня його опублікування.

Джерело: https://news.dtkt.ua/

Коментарі
kazmetal l.com