Платники податків сплатили майже 2 млрд гривень військового збору

Share Button

Протягом січня-лютого поточного року до державного бюджету сплачено майже 2 млрд. грн. військового збору. Про це розповів директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк, повідомляє прес-служба ДФС України.

«Цьогорічна сплата військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 465,4 млн. грн., або на 30,7 %. У лютому надходження з військового збору склали майже 1,1 млрд. грн., що перевищує показник відповідного періоду минулого року на 258,3 млн. грн., або на 31%», – зазначив Павло Дроняк.

Посадовець також відзначив і зростання надходжень до зведеного бюджету податку на доходи фізичних осіб. Так, за перші два місяці поточного року зібрано майже 22,6 млрд. грн. вказаного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року ця сума зросла майже на 6,2 млрд. грн., або на 37,8%.

У лютому надходження податку на доходи фізичних осіб склали 12,4 млрд. грн., що перевищує показник відповідного періоду минулого року на 3,3 млрд. грн., або на 36,5 %.

Нагадаємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Платниками збору є фізичні особи як резиденти, так і нерезиденти, які отримують доходи в Україні, фізичні особи-резиденти, які отримують іноземні доходи, а також податкові агенти.

Коментарі

kazmetal l.com