Чиновників штрафуватимуть за вимагання печатки на документі

Share Button

Пропонується остаточно вилучити із законодавства норми, що регулюють використання печаток. Адже контрагент суб’єкта господарювання може просто не знати, чи мусять документи останнього бути завіреними відтиском

В парламенті підготовлений до другого читання проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями» (№4194).

Зокрема, пропонується виключити із законодавства вимог про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання), а також можливість визнання документу недійсним у зв’язку з відсутністю відбитку печатки.

Виключається необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб’єктів господарювання з держорганами та встановлюється адмінвідповідальність за вимагання чиновниками наявності відбитку печатки на документі.

Автори проекту пояснюють, що хоча й прийнято зміни до Господарського кодексу щодо добровільного використання печаток, лишається низка законів, що містять відповідну вимогу. Інші норми ставлять використання печатки в залежність від її наявності. Крім того, лишається питання, яким чином суб’єкти господарювання можуть або повинні дізнаватися про те, чи обов’язкове використання печатки їх контрагентом тощо.

Джерело: http://zib.com.ua/

Коментарі
kazmetal l.com