Перевірка не проводилась більше 1095 днів: скільки часу зберігати документи?

Share Button

Які терміни передбачені для зберігання документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів суб’єктом господарювання, у тому числі, якщо перевірка контролюючим органом не проводилась більше 1095 днів? Роз’яснює ДФСУ

У підкатегорії 135.01 ресурсу “ЗІР” податківці зазначили:  документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, повинні зберігатися 3 роки (2555 днів для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням).

Після закінчення строків зберігання документів суб’єкт господарювання, в установленому законодавством порядку передає їх до архіву.

Водночас, якщо зазначені вище документи, пов’язані з предметом перевірки, проведенням процедури адміністративного оскарження прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення або судового розгляду, то такі документи повинні зберігатися до закінчення перевірки та передбаченого законом строку оскарження прийнятих за її результатами рішень та/або вирішення справи судом, але не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності.

Джерело: https://news.dtkt.ua/

Коментарі
kazmetal l.com