В Україні накладено перший штраф в розмірі 320 тис. грн

Share Button

Роботодавець перешкоджав перевірці. Результат — штраф у 100-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (320 тис. грн)

Тільки нещодавно Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв, що на сьогодні не накладено жодного штрафу 320 тисяч гривень. Крім того, Держпраці було направлено відповідне доручення щодо застосування приписів замість штрафних санкцій у разі виявлення порушень та про необхідність інформаційної і роз’яснювальної роботи з роботодавцями.

А тим часом… Держпраці в Івано-Франківській області наклало перший штраф у розмірі 320 тис. грн за перешкоджання перевірці з питань оформлення трудових відносин.

Як повідомляє прес-служба Держпраці, інспекторами області була проведена планова перевірка одного із підприємств щодо дотримання норм законодавства з питань охорони праці та трудового законодавства. Встановлено, що в порушення вимог статті 24 КЗпП трудові відносини з усіма працівниками не були належним чином оформлені: на вимогу інспекторів не надано для перевірки відповідних договорів чи наказів керівника.

Згідно з наданою ДФС інформацією у 2016 році в товаристві працювало 37 осіб за цивільно-правовими договорами та 16 осіб − за трудовими договорами.

Інспекторами було складено акт про перешкоджання контролюючому органу у проведенні перевірки.

Відповідно до ст. 265 КЗпП  за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин юридичні особи несуть відповідальність у вигляді штрафу у стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 тисяч гривень. Також складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 188-6 КУпАП.

Джерело: https://news.dtkt.ua/

Коментарі
kazmetal l.com